Scroll Top

EU project voor groene fietsprovincie Brabant van start

Onlangs is het Europese project GREENGAGE van start gegaan, een initiatief van Breda University of Applied Sciences, de Provincie Noord-Brabant en Argaleo. GREENGAGE is een project van drie jaar waarbij burgerparticipatie wordt gebruikt om samen met overheden groene initiatieven te co-creëren die bijdragen aan klimaatmitigatie en innovatief fietsbeleid. BUAS zal samenwerken met de Provincie Noord-Brabant en Argaleo om een zogenaamd “citizen science lab” op te zetten in Noord-Brabant die reizigers faciliteert om van de auto over te stappen naar de fiets. Naast de pilot in Noord-Brabant zijn er andere pilots in Bristol (VK), Kopenhagen (DK) en in Turijn (IT), die zich elk richten op verschillende groene initiatieven.

BUAS, Brabant en Argaleo zetten met dit project hun reeds bestaande samenwerking op het gebied van datagedreven fietsbeleid voort. De Provincie wil reizigers faciliteren om van auto’s over te stappen naar de fiets en BUas, met zijn mobiliteits- en fietservaring, kan hierbij helpen. Door gebruik te maken van gegevensverzamelings- en datavisualisaties in de digital twin van Argaleo, kunnen burgers deelnemen en bijdragen aan een groener Brabant.

Met 17 partners in het consortium, afkomstig uit Oostenrijk, Italië, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland en Tsjechië, richt dit project zich op groene initiatieven in heel Europa. De partners bestaan ​​uit overheden en universiteiten, maar omvatten ook technologiebedrijven. Deze bedrijven stellen verschillende technologie beschikbaar voor alle pilots, om de actieve betrokkenheid van burgers te stimuleren.

vertegenwoordigers van Argaleo, Breda University of Applied Sciences en Provincie Noord-Brabant

Vertegenwoordigers van BUas, Provincie Noord-Brabant en Argaleo

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!