Scroll Top

Nieuwe druktemonitoring geïmplementeerd tijdens Life I Live festival in Den Haag

Tijdens het Life I Live festival in Den Haag is een nieuwe functionaliteit van het Crowd Safety Manager dashboard getest, dat onderdeel is van het digital twin platform gebruikt om publieke veiligheid tijdens grote evenementen te beheren.

Het jaarlijks terugkerende festival trekt meer dan 200.000 bezoekers en stelt hoge eisen aan de veiligheidsmaatregelen. Voor het eerst zijn tijdens het festival geavanceerde sensoren van CrowdScan ingezet om de drukte te meten. Deze sensoren verzamelen data over de dichtheid van de menigte door middel van draadloze signalen, wat een privacy-vriendelijke aanpak zonder camera’s mogelijk maakt.

De verzamelde gegevens worden vervolgens in real-time weergegeven in het Crowd Safety Manager dashboard. Dit stelt de organisatie, politie en gemeente in staat om efficiënt te reageren op basis van accurate en actuele informatie.

De ontwikkeling van het dashboard is in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag en de politie voortgezet, om te verzekeren dat het platform blijft voldoen aan de dynamische behoeften van grote publieke bijeenkomsten. Dit initiatief toont onze inzet om bij te dragen aan een veilige en georganiseerde festivalervaring door middel van technologische innovatie en samenwerking met lokale autoriteiten.

Digitwin dashboard met live druktemetingen
Digitwin dashboard met live druktemetingen

wil je meer weten?

Voor meer informatie over het systeem en hoe het uw evenement kan ondersteunen, neem contact op met Jeroen Steenbakkers

of boeking direct een online kennismaking

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!