Scroll Top

Integraal Veiligheidsdashboard voor Marathon Rotterdam

Tijdens de recente Marathon van Rotterdam op 14 april 2024 werd ons veiligheidssysteem ingezet als een baanbrekend instrument voor evenementenbeheer. Ontwikkeld op ons digital twin platform, biedt dit dashboard een integraal overzicht van verschillende aspecten van het evenement, gericht op het verbeteren van veiligheid en coördinatie.

Het Integraal Veiligheidsdashboard bevat gedetailleerde informatie over het evenement, zoals marathonroutes, locaties van dranghekken en zones. Wat dit dashboard uniek maakt, is de integratie van real-time gegevens, waaronder de drukte op publieke locaties, informatie over verkeersstromen en de live locatie van het peloton. Dit stelt organisatoren en hulpdiensten in staat om snel te reageren op veranderende omstandigheden en effectieve beslissingen te nemen om de veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen.

Het dashboard fungeert als een gedeeld platform dat verschillende stakeholders van het evenement voorziet van dezelfde informatie, waardoor samenwerking en coördinatie worden verbeterd. Na een succesvolle test tijdens Koningsdag 2023 wordt het dashboard nu opgeschaald naar grootschalige evenementen in Rotterdam, met als doel de veiligheid en het succes van deze evenementen verder te verbeteren.

“Met dit systeem kunnen we evenementen op een geheel nieuwe manier coördineren, met maximale veiligheid en efficiëntie.” aldus Jeroen Steenbakkers, Directeur Argaleo

integraal veiligheidsdashboard Marathon Rotterdam
integraal veiligheidsdashboard Marathon Rotterdam

Meer informatie

Voor meer informatie over het systeem en hoe het uw evenement kan ondersteunen, neem contact op met Jeroen Steenbakkers

of boeking direct een online demo

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!