Scroll Top

Integraal veiligheidsdashboard bewijst opnieuw zijn waarde tijdens Koningsdag in Emmen

Argaleo’s integraal veiligheidsdashboard, een geavanceerde toepassing van ons Digital Twin platform, speelde opnieuw een rol in het waarborgen van veiligheid tijdens Koningsdag 2024 in Emmen. Dit jaar was bijzonder significant omdat de Koning aanwezig was, wat extra veiligheidsmaatregelen vereiste. De nauwe samenwerking met de politie zorgde voor een effectieve integratie van het dashboard in de veiligheidsoperaties van de dag.

Het dashboard integreert real-time locatiegegevens, druktemeters, weersupdates en verkeersinformatie, waardoor het een allesomvattend beeld biedt van de situatie op de grond. Deze technologie is eerder succesvol ingezet tijdens Koningsdag in Rotterdam en heeft opnieuw zijn waarde bewezen in Emmen door een gestroomlijnde coördinatie tussen de verschillende veiligheidsdiensten en evenementorganisatoren mogelijk te maken.

Bron: NOS
Bron: NOS

Jeroen Steenbakkers, eigenaar van Argaleo, onderstreept de impact van het dashboard: “De inzet van ons integraal veiligheidsdashboard tijdens een evenement waarbij de koning aanwezig was, toont aan hoe cruciaal geïntegreerde real-time data is voor de veiligheid. Het succes in Emmen bevestigt onze positie als leiders in het veld van geavanceerde veiligheidssystemen voor grootschalige publieke evenementen.”

Matthijs Flim, Domeinregisseur Smart City Politie Nederland, voegt toe: “Elke implementatie van het systeem brengt nieuwe inzichten die ons helpen onze technologie te verfijnen. We zijn trots op het positieve effect dat het systeem heeft op de veiligheid van evenementen zoals Koningsdag.”

Argaleo nodigt verantwoordelijken voor evenementveiligheid bij steden, veiligheidsregio’s, politie en evenementorganisatoren uit om contact op te nemen voor meer informatie over het dashboard en om te ontdekken hoe onze oplossingen de veiligheid tijdens hun evenementen kunnen verbeteren

Integraal veiligheidsdashboard Koningsdag Emmen
Integraal veiligheidsdashboard Koningsdag Emmen

wil je meer weten?

Voor meer informatie over het systeem en hoe het uw evenement kan ondersteunen, neem contact op met Jeroen Steenbakkers

of boeking direct een online kennismaking

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!