Scroll Top

Argaleo nieuwe partner Platform Binnenstadsmanagement

We zijn zeer verheugd dat we ons vanaf nu technologie- en kennispartner mogen noemen van de Stichting Platform Binnenstadmanagement. Platform Binnenstadsmanagement is een onafhankelijke kennis-en netwerkorganisatie met meer dan 25 jaar ervaring. Het doel is: het vitaal, leefbaar en economisch aantrekkelijk houden van de binnenstad. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Zij doen dit door impactmakers en professionele samenwerkingen in binnensteden en centrumgebieden te ondersteunen in kennis, netwerk en inspiratie. Wij voegen graag onze kennis op het gebied van datagedreven besluitvorming in de binnenstad toe, aangezien dit enorm bijdraagt aan aantrekkelijke en waardevolle binnensteden voor iedereen.

Een breed spectrum aan onderwerpen speelt een rol bij de verbetering van de positie van de binnenstad, zowel op economisch, ecologisch, sociaal en maatschappelijk vlak. Het is voor het centrummanagement belangrijk om op al deze vlakken de juiste informatie te hebben om zeker te zijn van de juiste koers en om de juiste beslissingen te nemen, zeker ook voor haar stakeholders. Op deze manier zorg je er samen voor dat de binnenstad aantrekkelijk blijft voor zowel bezoekers, vastgoedeigenaren, ondernemers én bewoners.

Een integraal overzicht is waar behoefte aan is en dat is een grote uitdaging, want de beschikbare data is enorm versnipperd. Het kost veel tijd om inzicht te krijgen in de verschillende en vaak overlappende thematieken. Vanuit Argaleo zorgen we dat de relevante, beschikbare data (bv. CBS, kadaster, energielabels) wordt samengebracht in één dashboard en wordt gevisualiseerd in een 3d weergave van het centrumgebied. We voegen eigen data (bv. leegstands-informatie) én relevante externe data (bv. bezoekersdata, weer, verkeer) toe en er ontstaat een integraal beeld om weloverwogen beslissingen te nemen. Met dit unieke dashboard, genaamd Digitwin dragen we bij aan transparantie, transformatie, samenwerking en besluitvorming.

Argaleo werkt intensief samen met centrummanagers, vastgoedpartijen, retailers, horeca-ondernemers, gemeenten, universiteiten, maar ook eventorganisaties (bv. Vuelta), veiligheidsregio’s en netwerken op gebied van duurzame mobiliteit. We kijken uit naar zowel de samenwerking met het platform, haar leden en de andere kennispartners.

Wil je meer weten over datagedreven oplossingen voor de binnenstad? Klik hier

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!