Scroll Top

Groeikapitaal Bossche Investeringsfonds voor Argaleo

Argaleo, het in 2019 opgerichte Bossche ICT bedrijf heeft een investering opgehaald bij het Bossche Investeringsfonds (BIF). In de afgelopen twee jaar is Argaleo snel gegroeid naar een volwaardige scaleup met een eigen software platform, tientallen klanten en toonaangevende referenties. Met de investering én coaching van BIF wordt de professionele groei van de organisatie ondersteund om zo een nieuwe fase in te gaan.

Argaleo verzamelt en koppelt data aan een digitale 3D kopie van een stad of regio, een zogenaamde Digital Twin. Met deze data gedreven inzichten ondersteunt de Digital Twin overheden en bedrijven bij het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en mobiliteit in steden. In de afgelopen twee jaar zijn tientallen gemeentes, provincies en veiligheidsregio’s de dashboards van Argaleo gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in het fietsgedrag in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Maar ook ten behoeve van inzicht in openbare veiligheid zoals het dashboard dat is ontwikkeld en gebruikt door de organisatie van het wielerevenement La Vuelta Holanda deze zomer.

Jeroen Steenbakkers en Andre Sluyter (oprichters Argaleo)

BIF investering en coaching

Argaleo ontvangt de investering van het Bossche Investeringsfonds, een publiek privaat fonds dat wordt gefinancierd door zes private investeerders, allen succesvol ondernemers,  en de Gemeente ’s-Hertogenbosch. “De afgelopen twee jaar hebben we op eigen kracht ons software platform en marktoplossingen ontwikkeld en toegepast bij grote organisaties. We staan nu voor een tweede fase waarin we de potentie en successen moeten omzetten in professionele doorgroei in huidige en nieuwe marktsegmenten. Daar gaat deze investering ons bij helpen”; vertelt Jeroen Steenbakkers, die het bedrijf samen Andre Sluyter heeft opgericht.

Naast de investering verbinden de private investeerders zich tevens als coach aan de ondernemingen waarin zij participeren. Arjen Heeres, medeoprichter van Quintiq, zal Steenbakkers als mentor gaan ondersteunen bij de opschaling: “Jeroen heeft een duidelijke visie ontwikkeld waar zijn bedrijf naar toe gaat met een oplossing die breed toepasbaar en schaalbaar is. We helpen Jeroen bij het aanbrengen van de juiste focus maar kunnen hem ook adviseren bij dagelijkse beslissingen waar een groeiende onderneming voor komt te staan.” De twee zijn geen onbekenden van elkaar. Toeval is dat Jeroen tien jaar geleden ook al eens bij Quintiq heeft gesolliciteerd. “Ik herken veel van de uitdagingen die Argaleo nu heeft vanuit mijn begintijd bij Quintiq. Dat sluit dus goed aan.” zegt Heeres.

Arjen Heeres (links) en Leo van Schijndel (rechts) van het Bossche Investeringsfonds

Den Bosch datastad

Argaleo is één van de vele ICT- en databedrijven uit Den Bosch en is tevens gevestigd in het Grasso gebouw, het middelpunt van de ICT & data community in Den Bosch. Wethouder Ralph Geers heeft economische zaken, data-economie en innovatie in zijn portefeuille  en is blij met de ontwikkeling van het Bossche ecosysteem. “Ondernemers, overheid en onderwijs vinden elkaar steeds beter. Op het gebied van ICT en data hebben we in ’s-Hertogenbosch  krachtige instrumenten in huis om ondernemerschap te stimuleren. De investering van het Bossche Investeringsfonds in Argaleo is een mooi voorbeeld van de kracht van een publiek private samenwerking. Het is mooi om te zien dat mede daardoor het bedrijf in zo’n korte tijd door heel Nederland successen heeft behaald”. Met de aanwezigheid van JADS (Jheronimus Acadamy of Data Science) en een actieve gemeente die vol inzet op data is het Grasso gebouw in het Innovatiekwartier van Den Bosch de perfecte broedplaats voor Argaleo.

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!