Scroll Top

Crowd Management Dashboard

de uitdaging

Met de corona versoepelingen is het voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch van belang om deze versoepelingen veilig en slim door te voeren. Hierbij worden bezoekersstromen in de stad op een goede manier gefaciliteerd en gespreid. Met enerzijds als doel om een veilig en sfeervol bezoek aan de stad te garanderen. Anderzijds om een gebalanceerde stroom naar alle winkels, horecagelegenheden en terrassen te faciliteren.

de oplossing

In een digitaal dashboard van de stad, zogenaamde digital twin, heeft Argaleo voetgangersdata slim gekoppeld en gevisualiseerd. Het dashboard geeft “real-time” inzicht in de huidige bezoekersstromen in de stad en geeft een analyse van de historische gegevens. Dus vragen als: “hoe laat komen mensen de stad in?” of “vanuit welke kant komen mensen de stad in?” worden beantwoord door de tool. De gemeente ziet deze Digitwin als een bron van datagedreven inzichten, die helpen om de stad weer te openen en een bruisende Bossche Zomer in te gaan.

Deze DigiTwin bevat onder andere:

  • Een gedetailleerd overzicht van de voetgangersgebieden
  • Locatie informatie van horeca, winkels en terrassen
  • Live informatie over doorstroming en drukte van voetgangers
  • Tool om historische data te analyseren

resultaat

De tool is nu in gebruik genomen en zal eerst worden gebruikt om überhaupt inzicht en overzicht te krijgen in de bezoekersdynamiek van stad. Toonaangevende Datastad Den Bosch zit niet stil en start met Argaleo en andere partners ook een project om de bezoekersstromen te gaan voorspellen en om inzicht in te krijgen in de andere stromen in de stad. Denk aan fiets, auto en openbaar vervoer. Hierbij wordt tevens een eerste stap gezet in verduurzaming van mobiliteit voor de stad van morgen.

Volle straten in Den Bosch maar de Druktemeter gaat niet in het rood.

NRC.nl 

Andere cases