Scroll Top

Argaleo in documentaire Innovatiekwartier Den Bosch

In het noordelijke deel van de Bossche Spoorzone ligt het Innovatie Kwartier en Boschveld. In deze buurt wordt gewoond in wederopbouw- en moderne flats, gewerkt in hippe kantoren en hier leven veel culturen met elkaar. De Bossche kunstenares Monique Broekman bracht in opdracht van Erfgoed ’s-Hertogenbosch de verhalen van bewoners en ondernemers in beeld. Verhalen van nu als erfgoed voor de toekomst.

In het Innovatie Kwartier en Boschveld liggen de verhalen voor het oprapen. Monique Broekman maakte in 2024 drie documentaires die samen een drieluik vormen. Ze geven een tijdsbeeld van hoe mensen hier wonen, werken en verblijven. De persoonlijke verhalen gaan onder meer over ‘herinnering, vertraging en versnelling’.

Documentaire datascience bedrijven

Het monumentale gebouw van Grasso is de hotspot op gebied van ICT en data. De datascience bedrijven van Jeroen Steenbakkers, Niek Versteegde en Luc kitslaar richten zich op het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat doen ze door te werken aan efficiëntie en innovatie met het zicht op de toekomst.

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!