Scroll Top

Winkelstad Veenendaal kiest Argaleo voor grip op binnenstad met data

Sinds 2017 werken de ondernemers in de binnenstad van Veenendaal met elkaar samen in BIZ Winkelstad Veenendaal. Om de activiteiten van Winkelstad Veenendaal nog beter af te kunnen stemmen op de verschillende doelgroepen is inzicht in data van wezenlijk belang. Deze data vormt de basis voor de strategie voor de komende vier jaar, met als doelen het aantrekken van meer bezoekers, het verlengen van hun verblijfstijd en het versterken van het ondernemersklimaat.

Bij de realisatie van deze ambities heeft men de expertise van Argaleo ingeschakeld. Argaleo zal een gedetailleerd marketing-monitoring-plan ontwikkelen, waarmee de voortgang op deze ambities ook kan worden bijgehouden op basis van de juiste data. Gedurende het eerste jaar zal zij helpen bij de analyse en interpretatie van beschikbare gegevens en informatie. Daarvoor biedt zij vanuit haar Digitwin platform een geïntegreerd dashboard dat alle relevante informatie over het stadscentrum samenbrengt voor een direct inzicht in de resultaten.

Argaleo werkt hiervoor samen met Robin van der Helm (van der Helm Consultancy); “Werken aan een binnenstad vraagt kennis en vooral inzicht. Doen we de juiste dingen en doen we die dingen ook goed? Gebeurt er ook wat we hopen bij het draaien aan de knoppen? Het koppelen van ambities aan meetbare indicatoren is onmisbaar. Samen met Argaleo zorgen we hiervoor.”

“Met deze nieuw stappen dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van Veenendaal tot een levendige en aantrekkelijke binnenstad, ten gunste van zowel inwoners als bezoekers. Van oudsher heeft Veenendaal een sterke regionale functie, aldus Henny Jansen, Binnenstadsmanager van Winkelstad Veenendaal. “We willen deze functie de komende jaren nog verder versterken. Goede inzicht in bezoekersdata is daarbij essentieel en zal de basis vormen voor onze marketingstrategie.

Digitwin dashboard voor de binnenstad
Digitwin dashboard voor de binnenstad

Dag voor de binnenstad

Op donderdag 11 april wordt in veenendaal de Dag van de Binnenstad georganiseerd. Veenendaal won in 2023 de prijs voor Meest Inspirerende Binnenstadsproject voor het thema Leefbaar & Sociaal. Tijdens het bezoek aan deze stad bezoeken we dit prachtige project en gaan we in gesprek met de partijen hier een groot succes van maakten. De dag biedt een breed programma met inspirerende sprekers, een rondwandeling door de binnenstad en een bezoek aan enkele inspirerende binnenstadsprojecten waaronder een demonstratie van het dashboard.

Wil jij ook meer grip op de binnenstad met data?

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!