Scroll Top

Centrum Delft als data-koploper voor vitale binnensteden

Innovatieve samenwerking Centrum Management Delft, TU Delft en Argaleo verstrekt binnenstad Delft

De Technische Universiteit Delft (TU Delft), Stichting Centrum Management Delft (SCM Delft) en Argaleo bundelen hun krachten in een bijzondere samenwerking om de binnenstad van Delft te transformeren tot een centrum voor innovatieve data-gedreven oplossingen. Deze samenwerking heeft als doel de binnenstad te verbeteren op het gebied van economie, bezoekerservaring, mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid.

Deze unieke samenwerking plaatst de binnenstad van Delft in de schijnwerpers als een proeftuin voor data analyses, met de focus op praktische toepassingen die de vitaliteit van de binnenstad bevorderen. Het partnerschap stelt Delft in staat om vooruitstrevende concepten te ontwikkelen, te testen en zo als voorbeeld kunnen dienen voor andere steden in Nederland.

De TU Delft brengt haar expertise op het gebied van datascience, technologie en kunstmatige intelligentie in om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de binnenstad van Delft kunnen vernieuwen. Argaleo, met haar ervaring in data-gedreven oplossingen, zal samenwerken met SCM Delft om deze analyses in de praktijk te brengen en de binnenstad te helpen met informatie voor stedelijke vernieuwing en transformatie.

SCM Delft is enthousiast om haar lokale ervaring in te zetten om de bundeling van innovatieve oplossingen in de binnenstad te faciliteren. Door kennis samen te brengen willen deze partners een brug slaan tussen academisch onderzoek, technologische expertise en de concrete behoeften van de lokale stakeholders in de binnenstad. Het doel is daarbij van Delft een vitale binnenstad te maken voor de bewoner, bezoeker en ondernemer.

Jeroen Steenbakkers (Argaleo), Sascha Hoogendoorn (TU Delft), Iris Bourne & Eric Hossen (SCM Delft)

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over onze data oplossingen voor de binnenstad? Neem contact op of boek een online demo!

Data-dashboard binnenstad Delft

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!