Scroll Top

Digitaal dashboard voor brede binnenstad Den Bosch

De brede binnenstad van Den Bosch krijgt per 1 mei 2023 een digitaal dashboard voor het monitoren van belangrijke economische indicatoren. Citymarketingorganisatie Den Bosch Partners heeft daarvoor een samenwerking gesloten met Argaleo.

Den Bosch Partners geeft momenteel uitvoering aan de in 2022 ontwikkelde plannen voor onder andere binnenstadsmanagement voor de brede binnenstad van Den Bosch. De basis van die plannen is het werken vanuit sfeer- en dwaalgebieden. Daarvoor is door de organisatie recent een programma opgestart.

Binnen deze aanpak werken ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners gezamenlijk aan de verbetering en vernieuwing van het aanbod, de ruimte en de beleving in hun gebied. Goed inzicht uit actuele of zelfs real-time data over bijvoorbeeld bezoekersstromen, leegstand en branchering is daarin belangrijk om tot de juiste keuzes te komen.

Den Bosch Partners directeur Mark de Greeff: “Als stad die bedreven wil zijn in data vinden wij het belangrijk om ook de daad bij het woord te voegen. We willen daarin voorop lopen. Het is natuurlijk erg mooi dat we dit kunnen invullen met een echt Bosch bedrijf als Argaleo”

Argaleo heeft in de afgelopen drie jaar haar Digitwin platform als dashboard voor de binnenstad doorontwikkeld. Het platform biedt ondernemers en beleidsmakers heldere data analyses die uniek inzicht geven in economische gebiedsontwikkeling en stedelijke vraagstukken als mobiliteit en veiligheid.

Diverse Nederlandse binnensteden als Tilburg en Oss gingen Den Bosch al voor. “Als Bossche ondernemers zijn we supertrots dat we op deze manier kunnen bijdragen om van onze eigen stad Den Bosch, de beste stad van Nederland te maken. Voor bewoners, bezoekers en ondernemers”. Aldus Jeroen Steenbakkers, oprichter van Argaleo.

De realisatie van het Digitwin platform voor Den Bosch wordt mede mogelijk gemaakt door BIZ ‘s-Hertogenbosch, Stichting Ondernemersfonds Centrum ‘s-Hertogenbosch en Gemeente ‘s-Hertogenbosch als de partners in de brede binnenstad.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor de binnenstad?

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!