Scroll Top

Internationale samenwerking op crowd management

Samen met de collega’s van gemeente Amsterdam, gemeente Utrecht en de Nationale Politie was Argaleo te gast bij de gemeente en lokale politie van Turijn. Onze delegatie was uitgenodigd om kennis en projecten uit te wisselen over innovatie voor crowd management en het inzetten van drones.

We zijn heel hartelijk ontvangen door onze Italiaanse collega’s en hebben een inspirerende werksessie gehad op het innovatie-kantoor van de gemeente en politie op de tech-community OGR TECH. Turijn heeft een dashboard laten zien om de politie en private beveiligers hetzelfde beeld te geven over mensenstromen. Om intimidatie van vrouwen in het OV tegen te gaan, heeft Turijn chatbot ontwikkeld waarmee ongewenste situaties kunnen worden gemeld. Ook maakt Turijn voor het besturen van drones op afstand gebruik van dezelfde techniek die de NASA gebruikt om robots op mars aan te sturen.

Natuurlijk hebben wij een demonstratie gegeven van de proef met de Crowd Safety Manager in Scheveningen en ook van het Drone Lab in Amsterdam. Het waren inspirerende dagen, waarbij ook een ontmoeting met de commandant van de lokale politie van Turijn en met de nationale politie niet ontbrak. Het bezoek was een nieuwe stap in de samenwerking met Turijn die zeker een vervolg krijgt.

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!