Scroll Top

Data week NL 2021: Data matters

Van 25 t/m 30 oktober werd de vierde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. We maken met de Data Week NL zichtbaar wat de betekenis van data voor maatschappelijke opgaven is. Tijdens de jaarlijkse Data Week NL laten we iedereen zien wat data voor hen kan betekenen, inspireren we met ontwikkelingen op basis van data en laten we de toepassing van data beleven. We tonen resultaten van samenwerkingen, geven lokale, regionale en landelijke successen een podium en zijn een springplank voor nieuwe initiatieven. Daarnaast geven we het op verantwoorde wijze omgaan met data een belangrijke plaats. Kortom, we laten zien dat verantwoorde toepassing van betekenisvolle data er voor iedereen toe doet.

Dinsdag 26 OKTOBER

09.00 – 10.00 UUR

Data Dialoog Tafel: Ondernemen met data

Met gasten als Jeroen Steenbakkers van Argaleo, Amber Kesselaer van Data Kingdom en Maurice Horsten van BIM. Ook is er vertegenwoordiging vanuit Bossche Technologie Tafel en Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. In het publiek zit Peter van Leeuwen van Adeptiv

Donderdag 28 oktober

10.30 – 12.30 UUR

Presentatie City Deal “Slimme stad, zo doe je dat”

Hoe verandert digitalisering en technologisering ons hele leven? En hoe verandert het regio’s, steden en dorpen? Door Jan-Willem Wesselink, programmamanager van de City Deal.

In deze sessie houdt Argaleo een workshop over de Crowd Safety Manager. Deze tool is ontwikkeld samen met gemeente Den Bosch, Breda en Den Haag en heeft tijdens de corona inzichten gegeven in de bezoekersstromen in de stad.