Scroll Top

Corona Dashboard voor Gemeentes

In samenwerking met collega-gemeente en andere experts hebben wij dit dashboard ontwikkeld. Het geeft inzicht in de effecten van de anderhalve meter samenleving in uw stad. Het dashboard kan uw gemeente ondersteunen bij uitdagingen in de buitenruimte. Hieronder vindt u enkele highlights van het dashboard.

uw stad in 3d

De informatie is in een 3D kaart verzameld uit vele openbare landelijke kaarten en bronnen. Dit geeft een actueel en precies beeld van elke omgeving en locatie. Denk aan voetpaden, pleinen, fietspaden maar ook gebouwen en de functie hiervan. Denk aan horecapanden en ziekenhuizen. De 3D kaart is beschikbaar voor elke stad en dorp in Nederland.

capaciteit Social distance

De tool geeft inzicht in de ‘corona-capaciteit’ van de buitenruimte. De gebruiker zoomt in op het beoogde gebied en tekent een vlak in de 3D kaart. In bijvoorbeeld een park of een trottoir voor de supermarkt. Het geeft dan zowel de oppervlakte als de capaciteit in aantal personen aan. Hiermee houdt het rekening met de anderhalve meter regel.

Datagedreven werken

Dagelijks wordt de RIVM COVID data ververst om een actueel beeld van de corona meldingen in uw omgeving te monitoren. Daarnaast biedt het dashboard meer dan 150 datasets die worden gebruikt voor beleidsmatige inzichten. Bijvoorbeeld locaties van ziekenhuizen of aantal inwoners per buurt.

integraal overzicht

Het dashboard biedt de mogelijkheid om eigen data te koppelen en visualiseren. Denk aan terras-locaties maar ook live data als druktemetingen of voetgangers-teldata.

Live demo

Het is een webapplicatie en daardoor zeer toegankelijk en schaalbaar. De gehele organisatie kan eenvoudig toegang krijgen tot de tool. Voor gemeentes bieden we nu kosteloos toegang aan voor de periode van 1 maand. Hier zijn geen verdere voorwaarden aan verbonden. Wilt u kosteloos toegang of een live demonstratie via web. Neem contact met ons op. 

dashboard in het nieuws