Scroll Top

Social distance tool geeft inzicht in beschikbare buitenruimte van 1,5 meter samenleving

Argaleo heeft in haar digital twin oplossing een ‘social distance’ tool ontwikkeld waarmee gebruikers inzicht krijgen in de capaciteit van de buitenruimte. De Nederlandse samenleving zal de komende maanden rekening moeten houden met social distancing, juist in de publieke buitenruimte. “Het gaat letterlijk om de verdeling van de schaarse ruimte” zei minister-president Mark Rutte op de persconferentie van 14 april j.l. De laatste weken duiken beelden op van drukte in parken, rijen voor de bouwmarkt en samenscholing van jongeren. Het is voor autoriteiten lastig om te bepalen wat wel en niet kan. Wat is de afmeting van het park? Hoe groot mag de wachtrij zijn? Hoeveel mensen kunnen er veilig op het plein? De tool geeft antwoord op deze lastige vragen. 

De tool is beschikbaar in DigiTwin, de 3D webapplicatie van Argaleo. De gebruiker zoomt in op het beoogde gebied en tekent een vlak in de 3D kaart. In bijvoorbeeld een park of een trottoir voor de supermarkt. Het geeft dan zowel de oppervlakte als de capaciteit in aantal personen aan. Hiermee houdt het rekening met de anderhalve meter regel.

Voor professionals

De tool wordt in ieder geval 2 maanden beschikbaar gesteld aan professionals in het domein van de openbare orde en veiligheid. Denk hierbij aan Veiligheidsregio’s, Gemeenten en Politie. In samenwerking met de autoriteiten en specialisten wordt de tool doorontwikkeld om nog beter te ondersteunen bij de uitdagingen van deze partijen.

Oppervlakte en capaciteit marktplein

digital twin

De informatie in de Digital Twin is verzameld uit vele openbare landelijke kaarten en bronnen. Dit levert een actueel en precies beeld van elke omgeving en locatie. Denk aan voetpaden, pleinen, fietspaden maar ook gebouwen en de functie hiervan. Met kleuren en een legenda wordt de functie van de gebouwen weergegeven, hierdoor zie je direct of het bijvoorbeeld een winkel of publiek pand betreft. Omdat het een webapplicatie is, is de tool zeer toegankelijk en schaalbaar.

Oppervlakte en capaciteit wandelroute park

Als gebruiker is online tool uitermate geschikt om snel en zeer accuraat inzichtelijk te maken wat de potentiële capaciteit is van een bepaald gebied op basis van de norm van 1,5 meter tussenruimte. Daarmee is de tool bijzonder nuttig voor gemeenten en gebiedsbeheerders. Aansluitend moet gedacht worden over het management van instroom, verblijf en uitstroom en het beheren en beheersen van de maximale aantallen. Daar kunnen wij bij ondersteunen.

 

Frank Wijnveld, Directeur CrowdProfessionals

Heb je vragen? of wil je toegang tot de applicatie?