Scroll Top

Dordrecht zet innovatieve stap voorwaarts met nieuw digital twin dashboard

In een vooruitstrevende beweging om de vitaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad te behouden en verder te versterken, kondigt het Binnenstadsbedrijf Dordrecht met trots de implementatie van het digital twin dashboard van Argaleo aan. Dit innovatieve dashboard stelt ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente in staat om ontwikkelingen te monitoren.

Het digital twin dashboard van Argaleo is een onderdeel van een breder smart city programma dat gericht is op het stimuleren van de economische ontwikkeling van de binnenstad. Door integratie van data over bezoekersstromen, winkelactiviteiten, vastgoed en parkeergelegenheid biedt het dashboard een compleet en actueel beeld van de stad. Deze integrale benadering maakt het mogelijk om sneller en effectiever te reageren op de dynamiek van de stad en de behoeften van haar bewoners en bezoekers.

Remco Gravendijk en Merel Meulenman
Remco Gravendijk en Merel Meuleman

De uitdagingen waar de binnenstad van Dordrecht voor staat, zoals het behouden van levendigheid en het aantrekken van nieuwe bezoekers, vereisen een innovatieve en gecoördineerde aanpak. Het gebruik van het digital twin dashboard helpt hierbij door stakeholders inzicht te bieden in de economische gezondheid en ontwikkelingskansen van de binnenstad.

Het Binnenstadsbedrijf Dordrecht onderstreept het belang van samenwerking tussen alle partijen. “De implementatie van het Argaleo dashboard versterkt onze ambitie om Dordrecht ook als een smart city op de kaart te zetten. Het stelt ons in staat om de kracht van onze binnenstad te behouden en tegelijkertijd innovatieve oplossingen te bieden voor de uitdagingen die we tegenkomen,” aldus Remco Gravendijk, Binnenstadsmanager van Binnenstadsbedrijf Dordrecht.

Digitwin Dordrecht
Digitwin Dordrecht

Wil jij ook meer grip op de binnenstad met data?

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!