Scroll Top

Datagedreven inzichten op Nationaal Fietscongres

Het Nationaal Fietscongres is er om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken maar vooral elkaar te inspireren. Al tien jaar lang komen fietsprofessionals uit Nederland en België samen om in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets te bespreken. Dit jaar is Gemeente Enschede de gastheer van het Nationaal Fietscongres. We ontmoeten je graag tijdens de koffie op 1 en 2 juni 2022 om meer te vertellen over onze digital twins voor datagedreven inzichten in fietsbeleid.

Dutch Cycling Intelligence

Zoals veel Nederlandse overheden heeft de Den Haag de ambitie hoog gelegd als het gaat om de schaalsprong in fietsgebruik. De gemeente geeft concrete invulling op de vraag “hoe dan?”. Door praktische innovaties en concrete inzichten o.b.v. data wordt de fietsnetwerkprestatie continue geactualiseerd en bijgesteld. Om een schaalsprong te kunnen maken, gelooft Den Haag in wisselwerking tussen praktische toepassingen, kennisopbouw en -deling, en een gezonde samenwerking binnen het ecosysteem. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”. In een unieke setting genaamd ‘Dutch Cycling Intelligence’ (DCI) heeft de gemeente Den Haag de handen ineengeslagen met de samenwerkende overheden binnen Tour de Force, academische instellingen en marktpartijen waaronder Argaleo. In een workshop sessie nemen Rinse Gorter (gemeente Den Haag) en Joost de Kruijf (Breda University of applied sciences) je mee in de toepassing van Dutch Cycling Intelligence.