Scroll Top

support

Hoe kunnen we je helpen?

  • Wil je weten hoe je de Omgevingsserver koppelt aan je eigen systeem?
  • Ben je op zoek naar een handleiding van de Omgevingsserver?
  • Wil je een webmeeting waarin we uitleg geven?
  • Wil je dat we op locatie een workshop doen?
  • Zin in een bak koffie in Den Bosch? Je bent altijd welkom!

Of heb je een andere vraag. Neem gerust contact met ons op.

+ 31 6 29326841

+ 31 6 29326841

FAQ

Wat houdt het concept “DAAS” in?

DAAS is een acroniem voor Data-As-A-Service, ofwel “data als een dienst”. De Omgevingsserver van SPOTinfo is een DAAS: je hebt daarmee toegang tot vele datasets die voor een breed scala aan toepassingen bruikbaar zijn.

Wat kost het gebruik Omgevingsserver.nl?

Kosten zijn afhankelijk van het data-abonnement dat je afsluit. Omgevingsserver kent een basispakket en een pluspakket. In het pluspakket zitten speciale kaartlagen die een grotere investering vergen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kan ik ook eigen datasets toevoegen?

Ja, Omgevingsserver is zo opgezet dat klanten ook eigen specifieke thematische datasets kunnen toevoegen. Vooralsnog is deze mogelijkheid echter redelijk beperkt omdat dit in dit stadium nog handmatig gebeurt. In de toekomst zal dit geautomatiseerd kunnen. Eigen datasets blijven in eigen beheer via een private cloud. Een klant kan dus altijd bij de eigen data.

Hoe verhoudt Omgevingsserver zich tot andere marktpartijen zoals ESRI of GeoWeb?

ESRI en GeoWeb bieden, net als de andere aanbieders van GIS-systemen en kaartviewers, vooral functionaliteit en breiden dat uit met een collectie data-lagen ter ondersteuning daarvan. Omgevingsserver daarentegen biedt alleen geo-content. De functionaliteit die daarvan gebruik maakt, wordt door derden ontwikkeld. Zo is de data van Omgevingsserver heel goed te gebruiken in ESRI en/of GeoWeb tooling.

Welk beschikbaarheidspercentage heeft de Omgevingsserver?

Omgevingsserver streeft naar een uptime van 98,5%.

Hoe veilig is Omgevingsserver.nl? Hoe makkelijk kan data gestolen worden?

Omgevingsserver maakt gebruik van basic user/password authentication en SSL. In theorie is inbraak altijd mogelijk, maar de gangbare beveiligingsmaatregelen zijn getroffen.

Heeft Omgevingsserver.nl te maken met de AVG regelgeving?

Nee, Omgevingsserver beperkt zich tot locatiegebaseerde data. Zo bevat Omgevings-server wel de kadastrale perceelgrenzen, maar niet de persoonsgegevens over die percelen. Ook gegevens over activiteit in panden bevatten geen persoonsgegevens.

Serveert Omgevingsserver.nl ook als Linked data?

Nee, nog niet. SPOTinfo heeft momenteel andere onderwerpen hoger geprioriteerd.