Scroll Top

De doorbraak van data

Van 26 t/m 31 oktober wordt de derde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. Juist in een tijd waar data en digitalisering zo cruciaal zijn voor de manier waarop de samenleving reageert op een ongekende crisis. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Data is niets zonder het slim toe te passen. Je kan producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften.

DATA LIVE DOME

In de Data Live Dome is de hele week een interactief en inspirerend programma voor bedrijf, overheid en onderwijs. Argaleo en partners zullen in verschillende sessies haar steentje bijdragen.

MAANDAG 26 OKTOBER

14.30 – 16.30 UUR

4 STARTUPS PITCHEN VOOR PUBLIEK MET EEN DUIDELIJKE, INTERACTIEVE VRAAG AAN HET PUBLIEK

De pitchende startups zijn:

  • Walnut Data
  • Goal3
  • CADChain
  • Argaleo

 

16.45 – 17.30 UUR

DE DOORBRAAK VAN DATA IN CRISISTIJD

Rondetafelgesprek met Rob Elsinga (Microsoft), Liesbeth Bout (Cap Gemini), Rogier Jacobs (ASML), Rob Stevens (InterConnect), Jeroen Steenbakkers (Argaleo).

Woensdag 28 oktober

15.45 – 16.30 UUR

VERSNELLEN? DATA-GEDREVEN LOGISTIEK IN ZUID-NEDERLAND!

Het gaat goed met de logistiek en economie in Zuid-Nederland. Dat heeft gevolgen voor de economische bereikbaarheid, de leefbaarheid en het milieu. Waar de logistieke sector verantwoordelijk wordt gehouden voor een deel van het bereikbaarheidsprobleem, geeft zij zelf aan ook onderdeel te willen zijn van de oplossing.

Logistiek ondernemers verwachten de meeste impact binnen de sector van: samenwerken, data delen en de doorvertaling naar relevante inzichten om de dienstverlening te verbeteren. SmartwayZ.NL en Logistics Community Brabant zetten daarom in op een data-gedreven aanpak om de dialoog tussen logistieke bedrijven en wegbeheerders te verbeteren. Kern van de oplossing is het samenbrengen van logistieke, bereikbaarheid- en ruimtelijke data om daarmee knelpuntanalyses in het logistieke proces te identificeren en optimaliseren. Naast het slim organiseren van het logistieke proces, is er ook veel aandacht voor een betere doorstroming van het verkeer, minder brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Janneke Nijsing (SmartwayZ.NL) en Joost de Kruijf (LCB) verzorgen een Data Talk met diverse voorbeelden van data-toepassingen in de logistiek, zoals Transport Radar (Route42) en Atlas De Leefbare Stad (LCB) die is ontwikkeld samen met Argaleo.