Scroll Top

Argaleo en SPOTinfo tekenen partnership

Argaleo en SPOTinfo zijn een partnership aangegaan. Argaleo zal als Value Added Partner het dataplatform Omgevingsserver van SPOTinfo verkopen, ondersteunen en functioneel uitbouwen met eigen oplossingen. Zo komen klanten die behoefte hebben aan betrouwbare, samenhangende locatiegegevens “van data naar value”.

SPOTinfo is een trio van geo-experts: Jan-Willem van Aalst, Matty Lakerveld en Frank Steggink. Zij zien in overheidsland een grote behoefte aan het eenvoudig kunnen integreren, verrijken en in samenhang beschikbaar hebben van de basisregistraties, zoals de BAG, BGT, BRK en BRT. Juist om hen hierin te ontzorgen hebben zij de afgelopen twee jaar het dataplatform “Omgevingsserver” tot wasdom gebracht. Omgevingsserver is eigenlijk de “Spotify voor locatiedata”: alle landelijke geo-informatie actueel, slim gecombineerd, on demand beschikbaar in je eigen browser of GIS tool, en ook in 3D. Het is niet langer nodig om zelf veel tijd en moeite te stoppen in het inladen van basisregistraties en het bij elkaar sprokkelen van data.

Omgevingsserver bevat meer dan 130 datasets, die via een data-abonnement beschikbaar zijn. SPOTinfo draagt zorg voor de actualiteit en betrouwbaarheid van de gegevens. Ook realtime data zal een steeds belangrijker thema worden. De data is tevens te ontsluiten via de online 3D digital twin, de enige die heel Nederland met herkenbare gebouwvormen heeft. Dit werkt in een standaard webbrowser op vrijwel alle typen devices en browsers.

Argaleo is het bedrijf waarmee André Sluyter en Jeroen Steenbakkers Omgevingsserver als product in de markt gaat verkopen. Naast de verkoop van Omgevingsserver data-abonnementen gaat Argaleo ook aanvullende diensten en oplossingen leveren. Denk hierbij aan productondersteuning en training, maar ook de ontwikkeling van maatwerk oplossingen voor specifieke sectoren en thema’s zoals Mobiliteit, Smart Cities, Energietransitie en Ruimtelijke ontwikkeling. SPOTinfo en Argaleo voorzien een vruchtbare samenwerking waarmee de complexe wereld van Big Data vanaf heden voor alle Nederlandse professionele gebruikers, zowel binnen de overheid als in het bedrijfsleven, veel eenvoudiger wordt. De slogan van Argaleo is dan ook “From Data to Value”.