Scroll Top

Start-Up Argaleo brengt heel Nederland in 3D

Heel Nederland in 3D als zogenaamde Digital Twin. Dat is het product dat de Bossche ondernemers André Sluyter en Jeroen Steenbakkers op de markt gaan brengen met het bedrijf Argaleo. Via het web kunnen gebruikers naar een 3D kopie van een omgeving kijken en informatie halen uit meer dan 125 databronnen. Denk hierbij aan het bouwjaar of de WOZ waarde van panden, maar ook  bestemmingsplannen en live posities van treinen.

Argaleo is gevestigd in de Grasso community in Den Bosch, de data-stad van Nederland. Het is de ambitie om mede via het netwerk van de Grasso door te groeien tot een nationale speler op het gebied van geodata en innovatieve data oplossingen. Het motto is dan ook “from data to value” André Sluyter (Den Bosch) is ervaren in het opstarten en leiden van ICT bedrijven. Hij is jarenlang directeur geweest van het bedrijf Crotec. Jeroen Steenbakkers (Rosmalen) heeft inmiddels meer dan 10 jaar internationale ervaring in het vermarkten van innovatieve ICT oplossingen. Het juiste team om dit bedrijf te starten.

De naam van het product is Omgevingsserver en is ontwikkeld door drie Geo ICT experts. Het product bevat meer dan 125 zogenaamde datasets die gebruikers, overheden en bedrijven, kunnen koppelen aan hun eigen systemen en in 3D kunnen bekijken via het web. Argaleo zal in samenwerking met partners en klanten software oplossingen ontwikkelen bovenop de Omgevingsserver. Deze oplossingen zullen bijdragen aan thema’s als Leefbaarheid, Mobiliteit, Ruimtelijke ontwikkeling en Energietransitie.